Europas fremste fotballigaer

Fotball er verdens mest populære sport, og Europa er kontinentet med de beste lagene og de beste ligaene i verden. Når det snakkes om de fem store ligaene, refereres det til franske Ligue 1, italienske Serie A, tyske Bundesliga, spanske La Liga og engelske Premier League. I hver av disse ligaene er det milliarder av kroner i omløp. I Bundesliga finner vi storlag som Bayern München og Erling Braut Haalands Borussia Dortmund. I Ligue 1 finner vi Paris Saint Germain, eid av selskapet Qatar Sports Investments som igjen er eid av staten Qatar. I Serie A spiller storklubben Juventus, som har vunnet ligaen hele 37 ganger.

Premier League

Premier League er den øverste divisjonen i England, og er av mange sett på som den største og mest populære ligaen i verden. Med to lag fra Premier League i fjorårets Champions League-finale, har ligaen virkelig vist seg fram. De regjerende europeiske mesterne Liverpool leder for øyeblikket Premier League. Vis dem litt ekstra støtte ved å besøke Kopshop hvor du kan kjøpe supporterutstyr. Liverpools fremste utfordrer i ligaen er Manchester City, som stakk av med tittelen i fjorårets sesong. Med stjernespillere som De Bruyne, Aguero, Silva og Sterling, kan ikke laget avskrives før det er teoretisk umulig å ta igjen lederne. Andre storlag er Manchester United, Chelsea og Arsenal.

La Liga

Den ligaen som flest argumenterer for at er bedre enn Premier League, er spanske La Liga. Her finner vi storlag som Real Madrid, Barcelona og Atlético Madrid, som vi alltid kan regne med at biter fra seg i de internasjonale turneringene. Real Madrid er det laget som har overlegent flest seire i den største europeiske turneringen, Champions League, med 13 gull. De ble også det første laget til å vinne turneringen tre år på rad etter seieren i sesongen 2017/2018. I ligaen er det tett kamp mellom ligaens to største lag, Real Madrid og Barcelona. Real har vunnet 33 titler, mens Barcelona har stukket av med 26 seriemesterskap.