Mental trening med poker

Mental trening har blitt et fenomen det siste året. Trening som skal forbedre deg som menneske, ikke bare fysisk. Mental trening handler om å forberede seg opp mot kommende situasjoner ved hjelp av visualisering og hvordan du skal respondere på de forskjellige utfordringene du møter underveis.

Poker decisionDet finnes noen enkle metoder som kan føre til varige endringer. For det er det mental trening fører til. En bedre utgave av deg, en godt forberedt versjon av deg selv, som takler utfordringene foran deg på en ny og bedre måte. En god start er å evaluere kjerneverdiene dine, og se hvordan disse verdiene preger ditt bilde på resten av verden. Er det noen verdier du skulle ønske du hadde og kanskje bytte ut med noen du har i dag?

Pokerspillere trener

En gruppe mennesker som trener mye på å gå igjennom ulike scenarioer de kan møte på er pokerspillerne. For å bli bedre må også de trene, både fysisk og mentalt, gjennom utallige timer spilling, enten online – for raske spill – eller i fysiske kasinoer der man får hele den menneskelige opplevelsen. De må vite hva de skal gjøre i utallige situasjoner. Før kortene deles ut vet de at det finnes hele 169 forskjellige kombinasjoner som kan oppstå. Det må derfor handles raskt. For mental trening handler også om å akseptere at når man gjør det bra eller dårlig, handler det ikke om flaks, men om de valgene man tar. Det er ikke tilfeldigheter som gjør deg god og det er ikke håpet i seg selv som fører til suksess, selv om håpet også må være tilstede.

Selvsikkerhet

Det er ytterst få gode pokerspillere som har dårlig selvsikkerhet når de spiller i noen av verdens største turneringer. I så fall er de veldig gode til å skjule det. De har forberedt seg lenge før hver eneste turnering på alle slags mulig situasjoner de kommer opp i. Det er ingen tilfeldighet hvor mye de for eksempel satser når de har gode kort på hånda.

Det er ingen tvil om at poker også kan øke selvsikkerheten din. Med riktig mental trening kan du enkelt endre din spillestruktur og oppnå større suksess. En er for eksempel å avstå fra å spille med for dårlige kort eller for mange hender.