Supporter i medvind og motgang

Det å være supporter er en miks av både oppturer og nedturer. Forhåpentligvis flest oppturer, men det kan uheldigvis ingen garantere. Om laget ditt har vært på topp i år, betyr ikke det at de ikke kan være klare for nedrykk neste år. Det er her mange supportere må kjenne på sin lojalitetsfølelse og om den er riktig.

Alle som har vært en supporter vet at det er viktig med en plass der du kan være sammen med andre supportere. Der kan dere snakke om kampen, om kjøp av spillere og hva dere tenker kommer til å skje videre. Det er viktig å føle seg som en del av laget. Ved hjelp av drakter og annet tilbehør fra Supporters Place blir du det.

Er jeg en medgangssupporter?

Du som supporter har kanskje hørt uttrykket medgangssupporter før. Når du er dette blir du sett ned på av alle fotballsupportere. Det betyr at du bare er fan av et lag når de vinner. Vi kjenner vel alle noen som slenger seg på når medgangen kommer, men det viktigste er å være der når laget ditt trenger det mest. Laget ditt trenger det mest når:

  • De ikke har vunnet på flere kamper
  • De rykker ned til en annen divisjon
  • Det er uenigheter mellom spillere og manager

Det er sant som de sier – supporterne kan være den 12 mann på et lag for å lede dem til seier. Vi skal absolutt ikke undervurdere god support fra lokale fans, eller fra fans som har reist verden rundt for å titte på laget. For vi er alle gode supportere, uansett hvor du kommer fra i verden (bortsett fra medgangssupportere da).

Hvordan støtte laget ditt?

Dette er noe som er veldig individuelt. Noen støtter laget sitt med å være på hver eneste kamp, gang på gang. Dette er veldig imponerende, men dette er ikke noe alle klarer. Heldigvis kan du også se hver kamp på TV (om du støtter et stort lag), noe som gjør alt mye lettere. Du støtter ditt lag best om du er en supporter!